Delta Dunarii

Bucuresti – Cernavoda – Cetatea Histria – Babadag  – Cetatea Enisala – Tulcea – Delta Dunarii –  Manastirea Cocos – Manastirea Celic Dere – Harsova – Bucuresti

Tarif: 577 RON/ persoana
Date plecare: 14 – 16.08.2015

DELTA DUNARII -3 zile/ 2 nopti

Ziua 1. Formarea grupului la ora 06.15 cu plecarea catre Delta Duanrii la ora 06.30 din fata magazinului ADORAMA, piata Unirii. Se urmeaza urmatorul itinerariu: Bucuresti – Cernavoda – Cetatea Histria – Babadag – Tulcea
Cernavodă, în antichitate Axiopolis,este un oraș din partea de vest a județului Constanța. Cernavoda este cunoscut atat prin podul Anghel Saligny dar si prin centrala nucleara.

Podul Regele Carol I (redenumit mai apoi Podul Anghel Saligny, pentru a-l onora pe Anghel Saligny proiectantul și executantul podului) a fost construit între 1890 și 1895 pentru a asigura legătura feroviară între București și Constanța.
Podul a fost folosit timp de aproape un secol până în 1987, când a fost construit un nou pod, alături de cel vechi, care a fost dezafectat. De asemenea, în paralel cu podul de cale ferată a fost realizat un pod rutier, pentru Autostrada A2.

Cetatea Histria a fost cel mai vechi oraș atestat de pe actualul teritoriu al României. În prezent, ruinele sale se află pe teritoriul administrativ al comunei Istria, în județul Constanța. Histria a fost întemeiată de coloniști greci la mijlocul secolului VII iHr. ca port la Marea Neagră și distrusă prin secolul al VII-lea d.C. Unul din motivele abandonării orașului este și colmatarea vechiului golf al Mării Negre, în care era amenajat portul, golful devenind în prezent complexul lagunar Razelm-Sinoe.

Cetatea Enisala a fost ridicata de puterea imperiala bizantina si de cea comerciala genoveza la sfarsitul secolului al XIII-lea si la inceputul secolului al XIV-lea si ulterior inclusa in sistemul defensiv al Tarii Romanesti,Mai tarziu cetatea a fost transformata in garnizoana de catre Imperiului Otoman.Cetatea Enisala este singura cetate medievala care a supravietuit confruntarilor armate ruso-turce desfasurate in Dobrogea.

Babadag  este un oras al judetului Tulcea. Din cauza ca se afla la rascrucea a doua drumuri, dintre care unul unea Marea Nordului cu Marea Neagra strabatand Europa centrala iar celalalt porturile Meditarenei orientale cu ale stepelor pontice orasul a cunoscut numeroase perioade de restriste.Desi nu foarte mare Babadag-ul detine cateva obiective turistice impresionante: geamia turceasca, mausoleul lui Sari Saltuk Dede, monementul eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale

Geamia turceasca din Babadag  dateaza din epoca medieval, fiind construit in jurul anului 1609. Geamia este cel mai vechi monument de arhitectura musulmana din tara noastra si adaposteste  colectii de arta orientala decorative, de mare valoare.
Tulcea este municipiul de reședință și cel mai mare oraș al județului Tulcea. Este situat pe 7 coline din Dealurile Tulcei si se invecineaza pe de o parte cu cel mai tanar pamant al Europei – Delta Dunarii pe de alta parte cu unii dintre cei mai vechi munti ai Planetei – Muntii Macin. Cazare la hotel de 3*. Cina.

Ziua 2. Mic dejun si apoi croaziera pe Dunare urcand cu vaporasul pe canalele formate de catre batranul fluviu Dunarea.
Delta Dunarii aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina, este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.
Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, este clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național dupa IUCN.Delta  Dunării  este considerată locul cu cele mai puține precipitații din România. Revenire la hotel, cazare si cina.

Ziua 3. Mic dejun, se predau cheile de la camera si pornim catre Bucuresti. Itinerariul este: Manastirea Cocos, Manastirea Celic Dere, Harsova, Bucuresti
Manastirea Cocos  se afla aproape de comuna Niculitel si este asezata intr-un loc retras, la poalele unui deal invaluit in mireasma padurilor de tei. Pentru prima data manastirea este amintita in documente  spre sfarsitul secolului XVII. Manastirea are un muzeu cu icoane vechi si obiecte de arta religioasa adunate din parohiile judetului Tulcea. Muzeul adaposteste si o colectie de carte veche, religioasa, in special romaneasca.

Manastirea Celic Dere, situata in partea de nord a Dobrogei, este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunare si Marea Neagra. Numele manastirii este luat de la paraul Celic-Dere (nume turcesc, in romana insemnand „paraiasul de otel”, aici fiind gasite arme). Se presupune ca manastirea a fost fondata la mijlocul secolului XIX  de catre calugari romani si doi calugari rusi intorsi de la Sfantul Munte Athos.

Hârșova este un oraș în județul Constanța,fiind situată pe malul drept al Dunării, în antichitate numindu-se Carsium.

 Tariful include:
– transport autocar 3*
– cazare hotel 3*
– demipensiune
– ghid local de specialitate
– croaziera ziua 2 in Delta Dunarii
– ghid de turism atestat

Tariful nu include:
– cheltuielile personale
– alte mese nespecificate in program
– intrarile la obiectivele turistice

NOTA: Circuitul se tine cu minim 15/ 24 turisti

 

DD LG

   DELTA DUNARII PENTRU TOTI 2015
PACHETE DE WEEKEND PENTRU 3 NOPTI
Plecari disponibile din orasele: BUCURESTI, PLOIESTI, PITESTI!
Transport autocar, pensiune completa, excursie cu barca inclusa

Localizarea: Hotelul Genius Delta Resort 3* se bucura de una dintre cele mai spectaculoase locatii din Delta Dunarii, fiind situat la intersectia bratului Sf. Gheorghe cu canalul Uzlina, in localitatea Uzlina, comuna Murighiol. Transferul catre hotel se face din Murighiol, numai pe apa, cu barca si dureaza aproximativ 15 min.

Facilitati Hotel: Piscina exterioara (18mx10m) cu sezlonguri gratuite, pontoane pentru pescuit, terasa/bar, internet Wi-Fi gratuit, tenis de masa si badminton gratuite.
Facilitati Camera: Aer conditionat (gratuit), frigider, TV, baie proprie.

Zi de plecare pachet de 3 nopti: JOI

MAI 2015 IUNIE 2015 IULIE 2015
Date plecare Tarif Date plecare Tarif Date plecare Tarif
07, 14, 21 499 lei 04, 11 549 lei 02, 09 649 lei
28 – Rusalii 649 lei 18, 25 649 lei 16, 23, 30 749 lei

 

AUGUST 2015 SEPTEMBRIE 2015 OCTOMBRIE 2015
Data plecare Tarif Data plecare Tarif Data plecare Tarif
06, 13 749 lei 03, 10 649 lei 01, 08 499 lei
20, 27 749 lei 17, 24 649 lei 15 499 lei

Tariful include

Transport autocar si cazare 3 nopti cu mic dejun;
2 pranzuri (0,5 l apa/persoana si 1 pahar de vin/persoana) si 3 cine cu specific pescaresc (0,5 l apa/persoana si 1 pahar de vin/persoana);
Transfer cu barca;
Excursie cu barca „Exploreaza Delta Dunarii”, aprox. 3 ore pe superbele lacuri Uzlina, Chiril si Isac;
Acces gratuit la piscina exterioara; tenis de masa si badminton;
Posibilitatea de a pescui direct de pe pontoanele hotelului.

Tariful nu include
Taxa ARBBD de intrare in rezervatia Delta Dunarii – 15 lei/persoana;(se achita obligatoriu in agentie)

Alte servicii fata de cele specificate.
Supliment plecare Pitesti – 40 lei/persoana

Reduceri/Suplimente
1 copil 0 – 7 ani, achita 150 lei/in camera dubla (fara pat suplimentar);
1 copil 7 – 14 ani, 30% reducere/in apartament;
Al doilea copil 2-14 ani, 50% reducere/in apartament;
Al 3-lea adult in pat suplimentar/apartament – 30% reducere;
Al 4-lea adult in pat suplimentar/apartament – 30% reducere.

Programul excursiei
Ziua 1 Ziua 2 Ziua 3 Ziua 4
06 00 Plecare din Pitesti, Ploiesti (07 30) catre Bucuresti (08 30) – Tulcea – Murighiol.
14 30 Sosire la Murighiol14 45 Transfer cu barca catre hotel (dureaza aprox. 15 min) Dupa amiaza – timp liber
19 30 Cina cu specific pescaresc
08 30 Mic dejun
10 30 Excursie cu barca (grup 1)
14 30 Masa de pranz
15 30 Excursie cu barca (grup 2)
Ora 19 30 Cina cu specific pescaresc
08 30 Mic dejun
10 30 Excursie cu barca (grup 3)
14 00 Masa de pranz
15 30 Excursie cu barca (grup 4)
19 30 Cina cu specific pescaresc
08 30  Mic dejun
10 30 – 14 00  Timp liber14 30 Ne luam ramas bun de la Delta Dunarii!
15 00 – Imbarcare si plecare catre casa pe traseul Murighiol-Tulcea-Bucuresti-Ploiesti-Pitesti.

Categories: Turism Intern