Istanbul: Pe urmele lui Solyman Magnificul | Excursie Turcia

Istanbul: Pe urmele lui Solyman Magnificul

Perioada: la cerere
Tarif: 230 euro/ persoana

Ziua 1/Joi: Plecare din Bucuresti (imbarcare ora 06.30 Piata Unirii-din fata magazinului Adorama-langa Patriarhie) ora 07.00 plecare spre Turcia pe itinerariul: Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Targovishte-Yambol-Hamzabeyli-Istanbul

Istanbul (fost Constantinopol, fost Bizanţ) este cel mai mare oraş al Turciei. Singurul oraş din lume ce se desfăşoară pe malurile a două continente, Europa şi Asia. Istanbulul are o populaţie de 15.008.790 de locuitori. Oraşul a fost întemeiat de împăratul roman Constantin cel Mare, pe locul fostei colonii greceşti Bizant. Sub numele de Constantinopol, oraşul a servit drept capitală a Imperiului Bizantin pentru mai bine de un mileniu. În 1453, a fost cucerit de turci, iar ulterior, a devenit capitală a Imperiului Otoman. Abia la 28 martie 1930, numele oficial al oraşului a devenit Istanbul. Oraşul vechi se află pe malul strâmtorii Bosfor, care separă Europa de Asia şi Marea Neagră de Marea Marmara.
Deşi nu mai este capitala Turciei, Istanbulul are o poziţie majoră în economia şi cultura ţării, fiind cel mai important centru de comerţ internaţional al Turciei. Cazare Istanbul

Ziua 2/Vineri: Mic dejun. La ora 10.30 pornim la turul pietonal spre piata Sultanahmet cu trecerea in revista a obiectivelor:Basilica Cisterna, Biserica Sf. Sofia, Hipodrom, Moscheea Albastră (vizita), Palatul Topkapi.
Palatul Topkapî (cost bilet intrare 25 lire): (Topkapi Sarayi) a fost comandat de către sultanul Mehmet al doilea in 1459 şi terminat în numai 6 ani. Este simbolul şi centrul Imperiului Otoman, localizat între Cornul de Aur şi Marea Marmara, cu o vedere superbă asupra strâmtorii Bosfor. Palatul este format din mai multe clădiri mici, construite împreună, cu curţi interioare impresionante şi cu 4 zone importante înconjurate de ziduri înalte. În interior pot fi vazute: biserica Hagia Eirene, Museul de Arheologie, Haremul Imperial, Turnul Justiţiei, pavilionul Sfintei Mantii, pavilioane şi grădini, grajduri şi trezoreria.
Moscheea imperială Sultanahmet (intrare libera ) cunoscută în toată lumea ca Moscheea Albastră din Istanbul: datorită placajelor decorative interioare din faianţă bleu şi albă, este cea mai mare şi mai vizitată moschee din Istanbul. Ctitorită de Ahmet I, al XIV-lea sultan otoman, construcţia a fost realizată între 1609-1616 de arhitectul Mehmet Aga.
Hagia Sophia (cost bilet intrare 30lire): Aghia Sophia, “Sfânta Înţelepciune“, a fost catedrala Patriarhiei de Constantinopol, apoi moschee, astăzi muzeu. Prima biserică (basilica) de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare, în 325 dar a ars într-un incendiu în anul 404. Reconstruită de Theodosiu al II-lea în 415, biserica a fost din nou arsă, în timpul Răscoalei Nika din 532. Clădirea şi-a primit forma finală în 537 sub împăratul Iustinian I. Cisternele lui Justinian (cost bilet intrare 10 lire), Hipodromul (tur pietonal) Optional croaziera pe Bosfor. Cazare Istanbul.

Ziua 3/Sambata: Mic dejun. Mic dejun. Optional excursie catre partea asiatica a Istanbulului cu trecerea Bosforului pe podul Bogazici, pe traseu se fac opriri la Inchisoarea Yedikule si Palatul Dolmanbache
Inchisoarea Yedikule (cost bilet intrare 10 lire): locul sfant unde a fost închis, torturat şi decapitat Sfântul Constantin Brâncoveanu. Palatul Dolmanbache (cost bilet intrare 30 lire): Al doilea Palat al sultanilor. Podul Bogazici: (Podul Bosfor) face legatura intre Beylerbeyi si Ortaköy, inaugurat in 1973. Are 1074 m lungime, 165 m inaltime si 6 benzi de circulatie. Podul Fatih Sultan Mehmet (Podul Cuceritorului) inaugurat in 1988. Are 1090 m lungime,165 m inaltime si 8 benzi de circulatie.  Timp liber pentru vizite la  Podul Galata, Turnul Galata, Piata Taksim. cei care doresc pot trece pe sub Strâmtoarea Bosfor prin tunelul feroviar Marmaray „un vis vechi de 150 de ani” al turcilor. Timp liber la dispozitia turistilor. Optional Seara Turceasca cu spectacol al dervisilor rotitori si cina inclusa.

Ziua 4/Duminica: Mic dejun. Timp liber sau cine doreste plimbare  pe jos cu vizita la moscheea lui Suleyman Magnificul unde se afla mormantul lui si al lui Hurrem sau shopping in prea binecunoscutele bazare ale Istanbulului.

Ziua5/ Luni: Mic dejun. Plecare spre Romania. Se ajunge spre seara tarziu in functie de formalitatile vamale, de conditiile meteo, de trafic etc.

Tariful include:
– transport cu autocar licentiat categoria 3*
– 4 nopti cazare hotel 3* Istanbul
– mic dejun
– tur pietonal Istanbul
–  ghid de turism atestat

Tariful nu include :                                                             
– intrarile la obiectivele turistice
– tur autocar Istanbul include trecerea cu traversarea pe podul Bosfor (partea europeana si partea asiatica) – 15 euro/pers
– croaziera pe Bosfor – 15 euro/pers
– tarif funicular/tramvai – 3 lire/jetonul
– tarif metrou Marmaray – 3 lire/cartela-sens
– asigurarea medicala si storno
– alte cheltuieli personale

NOTA:
Acte necesare: pasaport, valabil 6 luni de la data plecarii.
Excursia se tine cu minim 23 de turisti. Daca sunt intre 20 – 23 turisti tariful se majoreaza cu 60 euro.
Daca numarul de turisti este sub 20, excursia se amana pentru o data ulterioara.

Categories: Circuite / Pelerinaje / CityBreaks,Turism Extern