Atena – leaganul civilizatiei europene

 

Date plecare: 29.04; 12.11

Ziua 1 BUCURESTI ATENA

Intalnire la aeroport la ora 11.45, imbarcare pe cursa Ryanair la 13.45, sosire Atena 15.30, transfer aeroport – hotel, cazare Hotel Coral 4* sau similar. Timp liber.

Ziua 2 ATENA

Mic dejun, azi ne bucuram de un tur al capitalei elene- Piata Sintagma, Stadionul Olimpic, Templul lui Zeus, Poarta lui Hadrian, Acropole, Agora Romana, Universitatea. Timp liber in Plaka – zona boema a orasului, cu stradute cochete, aflate la baza vestitei Acopole. Dupa amiaza optional excursie la Cap Sounion – cel mai sudic punct al peninsulei, locul in care se afla un Templu inchinat lui Poseidon, de unde, se spune, se poate vedea cel mai frumos apus de soare din lume. Seara cazare Hotel Coral 4* sau similar.

Ziua 3 ATENA, OPTIONAL EXCURSIE IN INSULA EGINA

Mic dejun. Timp liber in Atena, sau optional excursie de o zi in Insula Egina – faimoasa pentru culturile sale de fistic, dar si datorita Templului Zeitei Afea si Manastirii inchinate Sfantului Nectarie – ultimul sfant canonizat de Biserica orthodoxa greaca, cunoscut pentru minunile sale. Seara cazare Hotel Coral 4* sau similar.

Ziua 4 ATENA BUCURESTI

Mic dejun. Azi vom vizita Muzeul Averof, aflat la Trocadero Marina, unde gasim mai multe nave, printre care Trirema antica si remarcabilul vas Averof, cumparat de statul grec din Italia, de la Livorno, in anul 1911 si care in cariera sa de peste 40 de ani a fost protagonistul unor cunoscute batalii navale intrate in istorie. Dupa pranz ne indreptam spre aeroport, imbarcare pe cursa Ryanair de ora 15.55, sosire Bucuresti 17.40.

Tarif: 249 Euro

Servicii incluse:

  • 3 nopti cazare cu mic dejun Hotel Coral 4* sau similar
  • Transfer aeroport hotel aeroport
  • Tur de oras
  • Vizita la Muzeul Averof

Servicii optionale:

  • Excursie la Egina – 45 Euro
  • Excursie la Cap Sounion – 25 Euro
  • Bagaj de cala

Nota: Tarifele nu includ taxele de intrare la obiectivele turistice, sau orice alte cheltuieli personale.

Categories: Circuite / Pelerinaje / CityBreaks,Turism Extern