CALATORIE IN “TARA VULTURILOR” ALBANIA: 24 septembrie 2017

 

Ziua 1(duminica).Plecare din Brasov in jurul orei 16 pe traseul Bucuresti -Giurgiu/Ruse – Sofia – Skopje– Ohrid; se circula noaptea.

Ziua 2(luni).In cursul diminetii vom ajunge in sudul Republicii Macedonia, in zona orasului si lacului Ohrid (inscrise în anii 1979 si 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO). Ohrid este fara indoiala cel mai frumos oras al Macedoniei si unul din cele mai pitoresti din Balcani, cu o bogata zestre de arhitectura veche, numeroase monumente culturale si istorice.Continuam apoi cu traversarea Albaniei; in cursul dupa-amiezii sosire in zona de litoral a orasului Durres (cea mai intinsa din Albania), cazare si apoi cina la hotelul ales. De mentionat ca toate hotelurile sunt construite in ultimii ani, au multiple facilitati si se bucura de accesul la una dintre cele mai intinse plaje ale Adriaticii.

Zilele 3 – 6. Timp liber pentru relaxare, plaja, odihna sau participarea la programele optionale descrise mai jos – o buna ocazie de a cunoaste cateva din nenumaratele atractii turistice ale acestei tari – orase medievale si sit-uri arheologice, peisaje care-ti taie rasuflarea, precum si un popor deosebit de ospitalier.

Ziua 7 (sambata) – in jurul orei 10 plecare spre Romania;pe traseu am inclus o vizita de cca 2-3 ore in Skopje, capitala Republicii Macedonia; de aici drumul continua spre tara pe timp de noapte.

Ziua 8 (duminica) – sosire in cursul diminetii in Bucuresti si apoi in Brasov.

 

Tarife valabile cu plecare din Bucuresti (exprimate in euro)
Nume hotel loc in DBL a 3 a pers copil 5-12 ani Copil<5 ani SGL
Marina 3* mic dejun 199 181 149 70 263
Marina 3* demipensiune 229 199 160 70 293
Oaz 3* demipensiune 225 195 160 70 290
Oaz 3* pensiune completa 275 235 180 70 345
Oaz 3* All Inclusive Light 289 250 190 70 360
Dependance Akileda 3* park view demipensiune 229 199 160 70 281
Dependance Akileda 3* sea view demipensiune 239 209 166 70 291
AS 4* back view demipensiune 262 228 178 70 328
AS 4* sea view demipensiune 276 239 185 70 351
Flower & Spa 5*demipensiune 279 240 185 70 351
Flower & Spa 5*pensiune completa 319 280 225 70 391

 

Nota: tarifele de copil sunt valabile ca si a 3-a persoana in camera.

Supliment plecare din Ploiesti: 5 euro/ persoana

Supliment plecare din Brasov: 10 euro/ persoana

Supliment plecare din Pitesti: 15 euro/ persoana

Bonus! Pentru rezervari efectuate si achitate integral pana la data de 31.05.2017 se ofera un program optional gratuit!

Nota: Pentru a calatori in Albania nu este necesar pasaport, este suficienta cartea de identitate.

 

Hotel Marina 3*

http://marinahotel.al/

Hotelul Marina este localizat pe plaja Golem din sudul orasului Durres.

Hotelul dispune de 23 de camere dotate corespunzator.

Dotari hotel: restaurant, piscina, bar pe plaja, bar la piscina.

 

Hotel Dependance Akileda 3*

https://harmoniahotelsgroup.com/akleda-depandance/

Hotelul este localizat pe plaja Golem si dispune de 26 de camere dotate conform standardelor in vigoare, precum si de un bar si un restaurant.

 

Hotel Oaz 3*

http://www.hotel-oaz.com/

Hotelul Oaz este localizat e plaja Golem.

Hotelul oferă o piscină, un restaurant care serveşte preparate din bucătăria mediteraneană, şi camere dotate corespunzator cu aer condiţionat, balcon şi TV, telefon.

 

Hotel Flower & Spa 5*

http://www.hotel-flower.com/

 

Hotel Flower & Spa 5* este localizat la aproximativ 100 de metri de plaja.

Hotelul pune la dispozitia oaspetilor un centru spa, jacuzzi, sauna, restaurant, cocktail bar.

 

Hotel AS (Albanian Star) 4*

Hotelul AS 4* este localizat pe plaja Golem si ofera facilitati precum:restaurant, piscina, sala de fitness, masaj, bar la piscina.

 Servicii incluse:

  • 5 nopti de cazare cu mic dejun / demipensiune functie de hotelul ales
  • Transport autocar
  • vizitarea oraselor Ohrid si Skopje
  • Asistenta turistica (insotitor de grup)

Conditii de rezervare: avans 50 euro la rezervare si diferenta cu o luna (30 zile) inaintea plecarii

Conditii de anulare:

  • cu peste 30 zile inaintea plecarii penalizarea este de 50 euro;
  •  cu 16-29 zile inaintea plecarii penalizarea este de 50% din valoarea pachetulu
  •  cu 15 zile inaintea plecarii sau in caz de neprezentare la imbarcare penalizarea este de 100%

 

PROGRAME OPTIONALE: cca 18 – 25 euro/pers/program, functie de numarul de participanti. Toate vor fi conduse de catre ghizi locali si se va asigura traducere in limba romana.

 

PROGRAM 1 – DURRES – TIRANA  – DURRES

Vom pleca in turul orasului Durres si pentru inceput ne vom opri la fabrica” Gjergj Kastrioti Skanderbeu „, cea mai mare din Albania, datata  în anul 1933. Aici veti cunoaste gustul delicat al faimosului cognac Skanderbeu, cunoscut încă din perioada comunismului pentru calitatea și gustul unic, simbol al băuturii tradiționale a Albaniei .

 Continuam cu un tur la vechiului oras port Greco-roman, Dyrrachium.Vom vizita Amfiteatrul, construit în secolul II d.Hr si Belle Durres, cel mai policromatic mozaic din Albania. Mozaicul a fost descoperit sub o locuință, într-un cartier rezidențial al orașului. Continuam turul cu vizitarea Muzeului de Arheologie, situat în apropierea mării. Acesta oferă o vedere asupra vechiului Dyrrachium .

Excursia noastra continua cu vizitarea Tiranei, capitala Albaniei.

Tirana este un taram plin de energie si miscare. Orașul merită descoperitatat ziua, cat și noaptea. Fondată în anul 1614, Tirana este acum un oras dezvoltat, care combină cultura, istoria, arhitectura contemporană și ospitalitatea manifestata față de turiști. Plimbandu-va prin Tirana vă veți bucura de aspectul clădirilor pline de culoare, cafenele de lux și parcuri verzi .

Incepem vizita in centrul Tiranei: vom merge in Piața Skanderbeg, unde veti vedea statuia lui Skanderbeg, eroul național al Albaniei. In fata ei se poate vedea Turnul cu Ceas (35 de metri inaltime);acesta are 90 de trepte în spirală. În continuare veți vedea Moscheea Et’hem Beu, ce prezinta fresce cu copaci, cascade și poduri, rare pentru arta islamica. In fata moscheii se afla  Biblioteca Națională, și în apropiere de Muzeul National de Istorie. Continuam turul cu vizita Muzeului; se viziteaza urmatoarele pavilioane, pentru a va introduce in istoria albaneza: Antichitate, Evul Mediu, Rilindja Kombetare, Iconografie, Cultura Albaniei, Rezistența albaneză din doilea război mondial și a genocidul comunist.

 

PROGRAM 2 – DURRES – KRUJA-SHKODRA – DURRES

Orașul istoric Kruja este construit pe un platou inalt, la 600 de metri deasupra nivelului marii, oferind o vedere spectaculoasa.

Combinand natura cu istoria, arheologia, traditiile culinare si stilul de viata, Kruja este supranumit „Balconul Adriaticii” si este unul dintre cele mai frumoase locuri turistice din Albania.

Vom ajunge în micul oraș in aproximativ 40 de minute cu auotcarul. Kruja este notabil pentru străzile sale pietruite și clădirile tradiționale.Turul incepe cu vizita la castel, cetatea eroului național Gjergj Kastriotisupranumit Skanderbeg, construit la 548 m deasupra nivelului mării; acesta oferă o vedere spectaculoasă asupra împrejurimilor. În interiorul cetatii este construit Muzeul National ” Gjergj KastriotiSkenderbeu „, cu pavilioane precum: antichitate, pavilionul principatului albanez, pavilionul invaziei otomane și rezistența la invazie, pavilionul Cetatea Medievală, rezistența albaneză, echipamente de birou ale lui Scanderbeg și o bibliotecă. Amplasat într-o clădire urbană construita in 1764, puteți vizita, de asemenea, Muzeul Etnografic Kruja. După vizite este timpul să ne apropiem de tradițiile albaneze și de stilul de viață albanez, prin vizitarea bazarului, o stradă plina cu  magazine, suveniruri,clădiri din lemn traditionale, cafenele și magazine de antichități. Orașul  Shkodra este cel mai important oras din nordul Albaniei și capitala iliră, în secolul 3 î.Hr.Vom vizita Muzeul Marubi (maestru fotograf de la sfârșitul secolului al 19-lea). Aici vom admira o expozitie de fotografii vechi, începând cu cea mai veche fotografie din Balcani din anul 1856.Vom vizita Casa Oso Kuka o casă tradițională care găzduiește muzeul arheologic al orașului.După aceea vom vizita Podul Mesi un pod vechi construit la mijlocul secolului al 18-lea, cu un peisaj montan superb pe fundal.Optional: Masa de prânz într- un restaurant local, o clădire veche a unei case traditionale ce gazduieste acum un muzeu etnografic și un restaurant în interior  – tarif de la 8 euro/ persoana.Înainte de a părăsi Shkodra bucurati-va de priveliștea orașului de la castelul Rozafa o structură misterioasă, înconjurata de  legende și misticism . 

PROGRAM 3 – DURRES – BERAT – DURRES

Berat sau Orasul celor 1000 de ferestre, mândria antichitatatii albaneze este localizata la 120 km de capitala Tirana si formeaza o combinatie minunata de culturi orientale și occidentale, costume si traditii. Arhitectura caselor vechi, cu ferestre mari, care au vedere la oraș, este primul lucru ce impresionează vizitatorii.

 Prima oprire: Cetatea. Aceasta are vedere la râu și la orașul modern, precum și la cartierul vechi creștin situate peste râu. La cetate se poate ajunge pe un drum abrupt; aceasta este încă locuită. In interiorul zidurilor puteți vizita moschei ruinate si cateva biserici ortodoxe medievale, toate intacte și cu fresce restaurate și icoane. Muzeul National Onufri este situat în interioriorul Bisericii Sfanta Mariadin cadrul castelului Berat. Acest muzeu oferă o colecție de 173 de exponate aparținând Bisericilor albaneze și mănăstirilor. După aceea, vom vizita Muzeul Etnografic, structurat pe doua etaje. Muzeul este dotat cu mobilier de bază non-mobil care serveste pentru păstrarea obiectelor de uz casnic.

 

 

 

Categories: Circuite / Pelerinaje / CityBreaks,Turism Extern