Castelele Bucegilor

Bucuresti – Campina – Busteni – Rasnov

Plecari:  29.06.2019

Pret: 110

Ora 07:30 intalnire langa Dealul Patriarhiei, in fata magazinului ADORAMA (Piata Unirii)-Bucuresti;
Plecare la ora 07.45 pe itinerariul: Bucuresti- Campina – Busteni – Rasnov

Programul cuprinde:

-vizita castelului Iulia Hasdeu
-vizita palatului lui Gheorghe Cantacuzino – Nababul
-urcarea si vizitarea cetatii Rasnov

Campina: castelul lui Hasdeu

Castelul „Iulia Hasdeu” este un castel din municipiul : Campina, construit intre anii : 1893 si : 1896. Muzeul a fost construit pentru comemorarea : Iuliei Hasdeu, fiica lui : Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la 19 ani de : tuberculoza. Iulia Hasdeu, o tanara considerata geniala, a fost si primul roman care a absolvit facultatea : Sorbona din Paris. In ansamblul expozitiei un loc important il ocupa preocuparile spiritiste ale lui B.P.Hasdeu.

Busteni: palatul lui Gheorghe Grigore Cantacuzino(Nababul)

Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonica, istorica, documentara si artistica, a fost construit in 1911 la cererea printului  Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul) , fost ministru al Romaniei intre 1899-1900,1904-1907. Castelul poseda o colectie de heraldica reprezentand blazoanele familiilor de boieri incuscriti cu Cantacuzinii si o friza de picturi votive cu ilustrii membri ai familiei Cantacuzino din ramura munteana.

Rasnov: cetatea

Cetatea Rașnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orasului : Rasnov din : judetul Brasov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cetatea Rasnov controla prin pozitia sa strategica accesul in  : Transilvania  dinspre : Valea Rasnoavei. Cetatea este pozitionata pe un deal stancos, imprejmuit de padure, unde singura cale de acces este dinspre est, arhitectura sa fiind adaptata reliefului.
Prima mentiune documentara despre cetatea taraneasca a Rasnovului dateaza din anul : 1335.
Aici au fost turnate mai multe cadre ale filmului „Nemuritorii” – (1974) in regia lui Sergiu Nicolaescu, „Dacii”, „Mihai Viteazul”, sau „Columna”, orasul castigandu-si astfel titlul de cetate a filmului istoric romanesc. In 2002, zona Rasnovului ajungea celebra dupa ce regizorii americani au ales sa filmeze pelicula „Cold Mountain”, in care protagonisti au fost : Jude Law si : Nicole Kidman si care a fost premiata chiar cu un Oscar. O parte dintre scene au fost trase si la cetatea taraneasca.

Pretul include:
– transport autocar/minibus clasificat pentru curse internationale
– servicii ghid de turism atestat
– vizita la palatele din Campina si Busteni
– vizitarea cetatii Rasnov

Pretul NU include :
– intrarea la obiectivele turistice: Campina(8 RON/ adult/ 4 RON copil); Busteni( 23RON adult/ 17RON copil); Rasnov( 10RON adult/ 5 RON copil)
– pranz
– asigurarea medicala – nu este obligatorie dar este recomandata

Categories: Excursii de o zi,Recomandari,Turism Intern