Cheia – pe drumuri de munte

Bucuresti – Ploiesti – Valenii de Munte – Salina Slanic Prahova – Lacul Maneciu – Cheia-Bucuresti

Tarif: 80 RON / persoana

Date plecare:  28.06; 12.07; 08.08; 12.09; 10.10; 08.11

Muzeul Ceasului “Nicolae Simache” din Ploiesti, unic in reţeaua muzeală din România, înfiinţat în anul 1963 de profesorul Nicolae Simache (1905-1972) ilustrează prin colecţiile sale, evoluţia mijloacelor de măsurare a timpului. Muzeul atrage numeroşi vizitatori atât prin varietatea tipologică, complexitatea mecanismelor dar mai ales prin spectaculozitatea şi diversitatea stilurilor artistice ale pieselor. Remarcabilă în cadrul Muzeului Ceasului din Ploieşti este şi existenţa unui număr semnificativ de ceasuri ale personalităţilor culturale şi politice, româneşti şi străine, care prin valoarea şi semnificaţia lor deosebită particularizează prestigiul şi renumele acestei unice instituţii culturale din România.

Casa memoriala Nicolae Iorga din Valenii de Munte evocă personalitatea marelui savant prin numeroase cărţi, manuscrise, obiecte personale, fotografii, mobilier sau diverse alte documente.
Păşind cu emoţie, vizitatorul va descoperi în fiece loc, puţin câte puţin, din fiinţa profesorului şi a omului de excepţie care a fost Nicolae Iorga. Valoarea umana de creator de geniu, radiază din fiecare colţ al casei. Învăluită într-o aură de mister, “la ceasuri adânci din noapte, când toţi se odihnesc, el pare că veghează”.

Salina Slanic Prahova isi are inceputurile in secolul XVII iar spre sfarsitul secolului XX salina este transformata in obiectiv turistic dar si in baza de tratament. Temperatura constantă de 12 grade C tot timpul anului, umiditatea de 50%, compoziția aerului bogat în ioni de sodiu, presiunea atmosferică cu 18-20 mm coloană de mercur mai mare decât cea de la suprafața solului, lipsa factorilor alergeni crează un microclimat special constituind un mijloc natural de tratare a afecțiunilor respiratorii.

Manastirea Suzana situata pe valea Teleajenului, la 40 de kilometri de Valenii de Munte, intr-o fermecatoare pozitie naturala constitue un monument al spiritualitatii si al artei. Manastirea a fost ridicata prima data in secolul XVIII, cade in ruina si in secolul XIX este reconstruita. Se spune că însuşi Liviu Rebreanu a scris romanul „Ion“ aici, la fel, şi câteva secvenţe din filmul „Haiducii“ au fost filmate în acest cadru. Mai mult, în cimitirul mănăstirii şi-au găsit odihna veşnică 20 de ostaşi din Primul Război Mondial.

Manastirea Cheia a fost ridicata in secolul XVII in Cheia Teleajenului de unde vine si numele manastirii. Istoria manastirii este una destul de vitregita tinand cont ca a fost distrusa de otomani, reconstruita, arsa de un incediu si reconstruita la mijlocul secolului XIX. Pictura bisericii a fost realizata de catre marele pictor Gheorge Tattarescu.

Tariful include:
– transport midibus/microbus clasificat la 3*
– ghid de turism atestat
– vizita obiectivele turistice mentionate in program

Tariful nu include:
– intrarile la obiectivele turistice
– cheltuielile personale

Aceasta excursia se realizeaza numai la cerere, grup minim 18 persoane!

Categories: Circuite Romania,Turism Intern