Circuit Atena 17.09.2017

Salonic – Termopile – Atena – Pireu – Corint – Epidaur – Micene – Nafplio – Eghina

Orasul istoric Atena, locul de nastere al artei, stiintei si democratiei, rascrucea dintre civilizatia estica si cea vestica, este capitala si centrul politic, cultural si economic al Greciei. Pentru turistii care viziteaza acest oras, abundenta de obiective turistice si istorice este aproape coplesitoare. Turistii pot alege din multitudinea de atractii turistice care le pot crea o imagine cat mai corecta asupra inceputurilor civilizatiei asa cum o cunoastem

.Atena este unul dintre centrele lumii în ceea ce privește cercetarea arheologica. Sunt câteva instituții principale care se ocupă cu cercetarea și valorificarea vestigilor istorice cum ar fi : Universitatea din Atena, Societatea de Arheologie care cuprinde câteva muzee. În același timp orașul deține câteva laboratoare, printre care și laboratorul Demokritos pentru Arheometrie. Atena este cunoscută în întreaga lume și ca un pilon al diferitelor conferințe și seminarii pe teme de cercetare. Cel mai important obiectiv din Atena îl reprezintă Acropola, având ca punct principal de atracție Partenon.

Paralia Katerini este cunoscuta  pentru nisipurile sale aurii si pentru apa perfect limpede si nu foarte adanca. Mai putin cunoscut este faptul ca denumirea Paralia Katerini e formata din impreunarea numelui micului port aflat in sud-estul Greciei (Paralia), cu cel al orasului Katerini (capitala prefecturii Pieria) aflata la aproximativ 4 km de plaja Paralia. Desi toata lumea face referire la statiune ca Paralia Katerini, aceasta e alcatuita din doua plaje diferite aflate la o distanta foarte mica.

Situata la poalele Muntelui Olimp — nu doar cel mai inalt munte din Grecia, dar conform legendelor, fostul lacas al zeilor, de unde acestia vegheau asupra grecilor— Paralia Katerini nu duce lipsa de obiective care merita vizitate.

Chiar in Paralia veti descoperi o biserica foarte frumoasa, imbracata in alb si dedicata Sfintei Paraschiva. Biserica a fost construita in anul 1993, si este una dintre cele mai frumoase si fotografiate cladiri din statiune. Daca veti arunca o privire pe vederile din Paralia Katerini, cu siguranta o veti remarca dominand peisajele.

Paralia gazduieste o pista de karting deschisa atat pentru copii, cat si pentru adulti, ce pune la dispozitie doua tipuri de masini, in functie de varsta si aptitudinile soferilor.

Promenada statiunii, strada principala, abunda in restaurant, magazine si turisti.

Daca vreti sa va ascundeti cateva clipe de soarele arzator al grecilor, puteti poposi in parcul din Katerini, centrul regiunii, care nu se bucura de plaja proprie, insa ofera tot ceea ce aveti nevoie pentru o vacanta confortabila, de la supermarket-uri si magazine, la farmacii si banci. Parcul abunda in vegetatie luxurianta si este foarte bine intretinut.

Tarif 166 euro/persoana

Pachetul include:

  • 3 nopti cazare cu mic dejun in Paralia Katerini
  • 2 nopti cazare cu mic dejun in centrul Atenei
  • tur de oras Salonic
  • tur de oras Atena si Portul Pireu
  • vizita la Schitul Sfintei Paraschevi in Valea Tembi

Categories: Circuite / Pelerinaje / CityBreaks,Turism Extern