Cuibul cu vulturi

Bucuresti – Targoviste – Poienari/ Arefu
Plecari:  27.08 
Pret: 89 lei/pers.

Ora 07:30 intalnire langa Dealul Patriarhiei, in fata magazinului ADORAMA (Piata Unirii)-Bucuresti;
Plecare la ora 07.45 pe Itinerariul: Bucuresti- Targoviste – cetatea Poenari/ Arefu

Programul cuprinde:
-vizita curtii domnesti din Targoviste
-vizita muzeului tiparului din Targoviste
-urcarea si vizitarea cetatii de la Poenari/ Arefu sau Cuibul cu vulture
-vizitarea manastirii Curtea de Arges

Targoviste: Curtea Domneasca- cetatea veche, turnul Chindiei, Biserica Domneasca Mare,Biserica Sfanta Vineri-, Muzeul Tiparului

Târgoviște este un municipiu, reședința de județ și cel mai mare oraș al județului Dâmbovița, Muntenia,Reședință domnească și capitală între 1396 și 1714, orașul a deținut mai bine de trei secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar și cultural-artistic al Țării Românești.

Prima mențiune a orașului, la 1396, este făcută de cruciatul bavarez Johann Schiltberger, care a vizitat orașul cu ocazia pregătirilor pentru lupta de la Nicopole.

În timpul domniei lui Mircea cel Bătrân orașul a devenit principala reședință domnească a Țării Românești. Tot în timpul acestui domnitor a fost refăcută Curtea Domnească, ale cărei ruine împrejmuiesc astăzi Turnul Chindiei; ultimele cercetări arheologice au avansat ideea că o curte a fost ridicată aici înainte de Mircea cel Bătrân.

Poenari/Arefu: cetatea

Cetatea Poenari se afla in satul Căpăţânenii Pământeni din Comuna Arefu, judetul Arges.
Aflata la o altitudine de 850 metri, Cetatea Poenari, cunoscuta si drept „cuibul de vulturi al vitejilor de demult”, cetate care facea parte, cu veacuri in urma, dintr–un lant de fortificatii ce aparau hotarul nordic al Tarii Romanesti.

Cetatea Poenari se afla la o distanta de 27 km de Curtea de Arges, pe un mic platou in virful Muntelui Cetatea, la care se ajunge urcind 1.480 de trepte de beton, ce serpuiesc printr–o padure deasa de fag. In cheile Argesului, care si–a facut drum fierastruind peretii inalti, muntosi, pe un pinten stincos se zaresc ruinele cetatii, despre care se spune ca a fost construita de Vlad Tepes.

O scara de beton urca de la poalele muntelui, din sosea, pina la ruinele cetatii, si de la inaltimea careia apare una dintre cele mai atragatoare privelisti, iar in ceata departarii se intrevad piscurile Fagarasului si plaiurile Iezerului si Papusii.

Pretul include:
– transport autocar/minibus clasificat pentru curse internationale
– servicii ghid de turism atestat
– vizita la curtea domneasca si muzeul tiparului din Targoviste, cetatea Poenari Arefu, manastirea Curtea de Arges

Pretul NU include :
– intrarea la obiectivele turistice: Targoviste( 5 lei adult/ 5 lei copil); cetatea Poenari( 5 lei adult/ 2 lei copil)
– pranz

Categories: Excursii de o zi,Recomandari,Turism Intern