Dino Parc sau o calatorie in lumea dinozaurilor din Jurasic

Bucuresti – Campina – Sinaia – Rasnov – Bucuresti
Date plecare: 01.06.2018
Tarif: 80 lei/ persoana

Ora 07:30 intalnire langa Dealul Patriarhiei, in fata magazinului ADORAMA (Piata Unirii)-Bucuresti;
Plecare la ora 07.45 pe itinerariul: Bucuresti- Campina – Sinaia – Rasnov

Castelul „Iulia Hasdeu” este un castel din municipiul Campina, construit intre anii 1893 si 1896. Muzeul a fost construit pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la 19 ani de tuberculoza. Iulia Hasdeu, o tanara considerata geniala, a fost si primul roman care a absolvit facultatea Sorbona din Paris. In ansamblul expozitiei un loc important il ocupa preocuparile spiritiste ale lui B.P.Hasdeu.

Muzeul de trenulete din Sinaia se afla in imediata apropiere a garii din Sinaia, aceasta „colectie de micromodele feroviare active cu caracter permanent” fiind deschisa publicului incepand cu septembrie 2009.Colectia de minitrenulete a fost completata de instalatii vechi de locomotiva, ceasuri si telefoane din patrimoniul CFR iar una dintre curiozitatile muzeului este limuzina Anei Pauker, care merge pe sine. Mai sunt expuse încă două drezine vechi.

Manastirea Sinaia, supranumita si catedrala Bucegilor, este prima constructie din actuala statiune, fiind ctitorita la sfarsitul secolului al XVII-lea de catre spatarul Mihail Cantacuzino, dupa intoarcerea de la muntele Sinai. De aici i s-a tras si numele de Manastirea Sinaia, nume preluat apoi de localitate.

Manastirea Sinaia a fost primul lacas de cult iluminat electric din Romania, este primul muzeu religios din tara si in biserica se mai gaseste epitaful executat de Ana Roth, o piesa lucrata cu acul si cu fir de aur si matase colorata pe panza de bumbac intre ani 1897-1900. Piesa de valoare mondiala este inregistrata in catalogul UNESCO.

Dino Parc din Rasnov unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei se întinde pe o suprafaţă totală de 1,4 hectare şi găzduieste 45 de dinozauri în mărime naturală.Dino Parc este cel mai nou parc de dinozauri din intreaga Europa si se afla la o distanta de 200 m de Cetatea Rasnov.

Tariful include:
-transport clasificat 3*
-vizitarea obiectivelor turistice din program
-ghid de turism atestat

Tariful nu include:
-intrarile obiectivele turistice
-cheltuielile personale
-masa de pranz

Aceasta excursia se realizeaza numai la cerere, grup minim 18 persoane!

Categories: Excursii de o zi,Recomandari,Turism Intern