Excursie in Tara Hategului

Perioada:  10 – 12 iulie 2015 ; 14 – 16 august 2015
Pret/persoana : 450 lei

ZIUA I   Bucuresti – Rm. Valcea -Tg Jiu(pauza 1 h si 30 min) – Hateg – Deva
Se viziteaza : Creatiile Brancusi, Biserica Densus(sec XIII)(UNESCO), Sarmizegetusa Ulpia Traiana

Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu, cunoscut și sub numele de Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu, este un omagiu adus eroilor căzuți în timpul primului război mondial. Ansamblul proiectat și construit de Constantin Brâncuși este format din patru componente sculpturale — Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit.Ansamblul a fost inaugurat la data de 27 octombrie 1938.

Biserica Sfantul Nicolae din Densus se afla in judetul Hunedoara, la o distanta de aproape 10 kilometri fata da orasul Hateg, fiind cea mai veche biserica romaneasca in care si astazi au loc slujbe religioase. Datorita particularitatilor acesteia, biserica este cunoscuta drept cel mai ciudat edificiu din Tara Hategului.

Din 1991 este pe lista de monumente propuse pentru a intra în patrimoniul UNESCO
Ulpia Traiana Sarmizegetusa (pe numele său complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa) a fost capitala Daciei romane, situată la o distanță de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei. Ruinele orașului antic constituie azi obiectul unui complex arheologic în localitatea Sarmizegetusa, județul Hunedoara.

Sarmizegetusa Romană era amplasată pe un teren aproape șes, Prin Ulpia Traiana trecea drumul imperial care venea de la Dunăre și făcea legătura cu extremul nord al provinciei, la Porolissum  (Moigrad).

ZIUA II   Deva – Orastie – Gradistea Muncelului – Hunedoara – Deva
Se viziteaza: Sarmizegetusa Regia (UNESCO)– drumetie 3 ore, Castelul Huniazilor, Manastirea Prislop(sec XIV) ;

Sarmizegetusa Regia (cea regească), situată în satul Grădiștea Muncelului, județul Hunedoara, a fost capitala Daciei preromane. Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Fortăreața, un patrulater alcătuit din blocuri masive de piatră (murus dacicus), a fost construită pe cinci terase, pe o suprafață de aproximativ 30.000 m². Sarmizegetusa conținea deasemenea o zonă sacră. Printre cele mai importante și mari sanctuare circulare dacice se află și Calendarul Circular.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al  Huniazilor,  este  cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.

Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. De a lungul  timpului Castelul Huniazilor a fost devastat de mai multe incendii fiind restaurat de mai multe ori: 1870-1880 (cu sprijinul arhitecților Steindl Imre și Schulek Frigyes), 1965-1970 și 1993-1995.

Mănăstirea Prislop este o mănăstire din România situată în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara. De aproape șapte secole, ea reprezintă unul din cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania, biserica sa, ce datează din secolul al XVI-lea, fiind declarată monument istoric. Se consideră că prima mănăstire cu acest nume ar fi fost construită de Nicodim de la Tismana.

Aşezată într-o poiană, la altitudinea de 640 m, Mănăstirea Prislop este înconjurată de dealuri care coboară în pante domoale pâna aproape de monument.

În istoria mănăstirii s-au remarcat numeroase personalităţi: Sfântul Nicodim; Domniţa Zamfira;  Stareţul Ioan, ajuns mitropolitul Transilvaniei între anii 1585-1605; Sfântul Ioan de la Prislop, vieţuitor şi nevoitor în secolele XV-XVI, a cărui peşteră săpată în stâncă, numită şi „Casa Sfântului”, este un loc de pelerinaj.  Protosinghelul Arsenie Boca, al treilea ctitor al mănăstirii, a conceput şi a îndrumat toate lucrările de construcţie şi înfrumuseţare a Mănăstirii Prislop.  Parintele Arsenie Boca este înmormantat în cadrul mânâstirii de la Prislop;  

ZIUA III  Deva – Sebes – Sibiu (pauza 1 h si 30 min) – Rm Valcea – Bucuresti
Se viziteaza: Cetatea Devei, Centrul istoric Sibiu, Manastirea Cozia.
Cetatea romanică a Devei este o cetate aflată pe un deal vulcanic de pe teritoriul orașului Deva, România. Ea datează din anul 1269 și este declarată monument istoric

Aceasta este așezată pe dealul la poalele căruia se întinde orașul Deva. Astăzi Cetatea Devei este o ruină, în urma unei explozii produse în anul 1849 în magazia cu praf de pușcă a fortăreței.
Sibiu este resedinta de judet si cel mai mare municipiu al judetului Sibiu.  In   anul 2007 a fost Capitala Culturala Europeana, impreuna cu orasul Luxemburg. Sibiul si imprejurimile sale sunt una din cele mai vizitate zone din Romania. Centrul istoric este unul dintre cele mai bine pastrate locatii istorice din tara. Multe din zidurile si sistemele de fortificatii sunt mentinute intr-o stare foarte buna. Centrul istoric este in proces de a fi inscris in lista patrimoniului UNESCO.In Sibiu se gasesc muzee care cuprind colectii de arta, pictura, arte decorative, antropologie, istorie, arheologie, istoria tehnologiei și stiinte naturale.

Manastirea Cozia este situata in nordul statiunii balneo-climaterice Calimanesti-Caciulata, la iesirea Oltului din defileul care desparte Masivul Parang de Masivul Fagaras

Locul ales de Mircea cel Batran pentru zidirea unei biserici, la indemnul Sfantului Nicodim, pe atunci duhovnicul si indrumatorul sau spritual, desi greu accesibil, era prielnic dezvoltarii armonioase a unei manastiri. Pozitia strategica, linistea si frumusetea naturii inconjuratoare erau intru totul potrivite cu destinatia hotarata de marele voievod pentru Manastirea Cozia, de a-i fi loc de vesnica odihna.

Pictura interioară a fost realizată între anii 1390 – 1391. Mircea cel Bătrân s-a preocupat permanent de înzestrarea și înfrumusețarea mănăstirii, prin întărirea drepturilor de proprietate asupra mai multor sate și moșii

Servicii incluse:

  • transport autocar ***;
  • cazare: doua nopti, hotel ***;
  • demipensiune;
  • ghid autorizat.

Nu sunt incluse:

  • intrarile la obiectivele turistice.
  • masa de pranz

Nota:

  • copii pana la 5 ani beneficiaza de servicii gratuite de cazare,cazati impreuna cu parintii, fara mese incluse, platesc transport;
  • copii cu varste intre 5 -12 ani,cazati impreuna cu parintii,achita 50% din pret pachet,nu se asigura pat suplimentar;
  • peste 12 ani achita pret intreg.

Inscrierea se face achitand un avans de 50% .
Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 5 zile inaintea plecarii.

Categories: Circuite Romania,Oferte Speciale,Turism Intern