EXCURSIE LA LOVECH – BULGARIA

Perioada: 19.05.2018, 27.05.2018

Tarif: 82 RON/PERSOANA

Pretul include:
– transport autocar/minibus clasificat pentru curse internationale
– ghid de turism ATESTAT

– Vizita la Pestera Devetashka
– Vizita orasul Lovech
– Vizita la Plevna.

Pretul NU include:
– intrarea la obiectivele turistice (aprox. 15-20 leva/pers)
– asigurarea medicala

Ora 06:15 intalnire langa Dealul Patriarhiei, in fata magazinului ADORAMA (Piata Unirii)-Bucuresti;
Plecare la ora 06.30 pe Itinerariul: Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Pestera Devetashka – Lovech – Plevna.

Dupa trecerea Dunarii si a frontierei de la Giurgiu-Ruse ne inscriem pe drumul de Sofia, ajungand laPEŞTERA DEVETASHKA – declarată rezervaţie naturală, avand aspect de nava spatiala cu 7 deschideri in cupola sigăzduind o diversitate faunistica printre care si o colonie de peste 30.000 de lilieci. Aici s-au filmat scene din filmul „The Expendables 2”.

Ne continuam traseul spre oraselul Lovech – situat la 35 km de Plevna, unul dintre cele mai vechi orase ale Bulgariei, supranumit si “Orasul tufelor de Liliac”.Vizitam simbolul orasului Lovech – Podul Acoperit – lung de 106 m ce face legatura cu partea veche a orasului peste raul Osam, plin de magazine de suveniruri si cafenele. Odata ajunsi in partea veche a orasului, ne indreptam catre Fortareata Lovech situata in varful dealuluiHisaryade unde vom avea parte de o priveliste minunata asupra intregului oras.

Pe drumul de intoarcere ne oprim la Plevna, unde a avut loc cea mai importanta batalie din Razboiul ruso-turc, din 1877-1878, pentru eliberarea Bulgariei de sub jugul turcesc si pentru independenta Romaniei. Asediul Plevnei, de catre armatele rusesti si romane, a durat cinci luni, iar capitularea cetatii, sub sabia colonelului Mihail Cerchez, in data de 28 noiembrie 1877, este asociata cu victoria si castigarea independentei de stat a Romaniei. Aici vom face o oprire pentru vizitarea Muzeului “Panorama” ce s-a construit in anul 1977 – cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la eliberarea Plevnei.

In cursul serii ne vom deplasa spre Romania urmand traseul Ruse – Giurgiu,sosindla Bucuresti  in  functie  de  trafic  si  formalitatile vamale.

Categories: Circuite / Pelerinaje / CityBreaks,Excursii de o zi strainatate,Noutati,Recomandari,Turism Extern