Perioada: 21-22.07.2018, 18-19.08.2018
Tarif: 159 Ron/persoana
Bucuresti – Zarnesti – Sambata de Sus – Transfagarasan – Pitesti – Bucuresti (2 zile)
Ziua 1: Bucuresti – Zarnesti – Fagaras – Sambata de Sus
Cazare Sambata de Sus
Se viziteaza:
- Biserica rupestra Sinca Veche
- Cetatea Fagarasului
- Manastirea Sambata de Sus
La Sinca Veche se vine pentru legendele si misterul lacasului de cult sapat in piatra. Acestui lacas i s-a dus vestea de „Templul Ursitelor”, „Manastirea Sapata in Piatra” sau „Templul de la Sinca Veche”
Centrul unuia dintre cele mai mari domenii din Transilvania, care la 1632 cuprindea 62 de sate, Cetatea Făgăraşului a fost, începând cu a doua jumătate a secolului al XVI-lea şi mai cu seamă în secoul al XVII-lea, reşedinţă nobiliră şi princiară importantă.
Mănăstirea Sâmbăta, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu.
Ziua 2: Sambata de Sus, – Cartisoara – Transfagarasan – Curtea de Arges – Pitesti – Bucuresti
Se viziteaza:
- Casa Badea Cartan
- Cascada Balea
- Lacul Balea
- Cascada Capra
- Barajul Vidraru
- Manastirea Curtea de Arges
Ansamblul Badea Cârțan este compus din casa și șura țărănească de acum 100 de ani care găzduiesc o colecție de icoane pe sticlă, precum și o mare parte dintre cărțile și obiectele care i-au aparținut acestuia.
Cascada Balea – Situata in masivul Fagaras intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, ramne cea mai renumita cascada la peste 1200 m altitudine, are o cadere de 60 m si marcheaza treapta inferioara a circului glaciar Balea.
Situat in inima masivului Fagaras – el insusi cel mai grandios complex montan al carpatilor nostri – zona Balea Lac, parte a rezervatiei naturale omonime (180 ha suprafata) prezinta un relief glaciar tipic cu morene, terase, vale in forma „U” dominat de creste adanc crenelate.
Cascada Capra, sau Cascada Iezerului, se află pe versantul sudic al munților Făgăraș la altitudinea de 1690 m pe teritoriul județului Argeș. Apa cascadei provine din Lacul Capra (2241 m). Are o cădere de peste 40 m. Din cauza debitului mare apa cascadei nu îngheață numai în iernile geroase.
Barajul Vidraru a fost construit pe râul Argeș în 1965 fiind primul baraj în arc construit în România. Pe linia barajului, în vârful unui turn prismatic se află monumentul electricității, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici
Printre cele mai vechi așezări de care vorbește istoria noastră se numără și Curtea de Argeș cu împrejurimile ei. În veacul al XIII-lea, înalta cetate a Poenarilor, cu fortificațiile sale de piatră și puțul care o lega direct cu albia râului de jos, făcuse să ajungă, până departe, faima acestor locuri; iar pe la jumătatea secolului următor, curtea Basarabilor și biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” răsfrâng această faimă asupra întregii așezări adunată cu timpul în preajma lor: Curtea de Argeș de mai târziu.