Manastirea Cetatuia

Bucuresti – Targoviste – Manastirea Cetatuia

Date plecare:  14.06

Tarif: 80 RON/ persoana

Grupul se formeaza la ora 07.45 in fata magazinului Adorama, la baza dealului Patriarhiei iar la ora 08.00 se pleaca in excursie.

Programul include:
-vizita Curtea Domneasca de la Targoviste
-vizita manastirea Cetatuia sau Negru Voda
-plus alte surprize

Targoviste: Curtea Domneasca- cetatea veche, turnul Chindiei, Biserica Domneasca Mare,Biserica Sfanta Vineri-, Muzeul Tiparului

Târgoviște este un municipiu, reședința de județ și cel mai mare oraș al județului Dâmbovița. Reședință domnească și capitală între 1396 și 1714, orașul a deținut mai bine de trei secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar și cultural-artistic al Țării Românești.
Prima mențiune a orașului, la 1396, este făcută de cruciatul bavarez Johann Schiltberger, care a vizitat orașul cu ocazia pregătirilor pentru lupta de la Nicopole.
În timpul domniei lui Mircea cel Bătrân orașul a devenit principala reședință domnească a Țării Românești. Tot în timpul acestui domnitor a fost refăcută Curtea Domnească, ale cărei ruine împrejmuiesc astăzi Turnul Chindiei; ultimele cercetări arheologice au avansat ideea că o curte a fost ridicată aici înainte de Mircea cel Bătrân.

Manastirea Cetatuia sau Meteora Romaniei

Schitul Cetațuia Negru Voda – Meteora Romaniei –fascineaza prin asezarea pe piscul unui munte, la o altitudinea de 880 m.
Numele Cetațuii este legat de cel al unei vestite cetati medievale, legendara ”cetate a Dâmbovitei”. Dar eterna fascinatie o reprezinta mica biserica din stânca unde s-au inaltat rugaciunile sihastrilor. Valea strabatuta de pârâul Cetatuia se numeste si astazi Valea Chiliilor, nume dat de multele chilii in care s-au retras in rugaciune calugarii din aceste parti. Sihastria de la Cetatuia este printre cele mai vechi de pe valea Dâmbovitei si una dintre cele mai speciale biserici rupestre din lantul celor care inconjoara Carpatii.

Biserica de pe munte adaposteste o icoana speciala. icoana cu chipul Maicii Domnului, care atrage in fiecare an mii de credinciosi care vin sa se inchine. Pe cel mai inalt colt de stanca de pe varful Cetatuia se afla o cruce.In Sfantul Altar, in fiecare an, picura un fir de apa pentru o scurta perioada. Izvorul miraculos iese din stanca in perioada cuprinsa intre sarbatorile Izvorul Tamaduirii si Adormirea Maicii Domnului. In ”Pestera lui Negru Voda” au fost descoperite singurele moaste intregi.

Tariful include:
-transport cu microbus/ midi bus clasificat la 3*
-ghid de turism atestat

Tariful nu include:
-intrarile obiectivele turistice
-cheltuielile personale
-masa de pranz

NOTA:
Aceasta excursia se realizeaza numai la cerere, grup minim 18 persoane!
In caz de conditii meteo nefavorabile Agentia de Turism Zahir Travel isi ia dreptul ca sa reprogrameze excursia

Categories: Excursii de o zi,Recomandari,Turism Intern