Orientul mijlociu

De ce sa calatoresc in orientul mijlociu ?

Orientul Mijlociu este o regiune a cărei cultură datează de când istoriile noastre au plasat naşterea umanităţii în sine. Este pământul în care a luat naştere civilizaţia şi trei mari religii ale lumii: creştinismul, islamismul şi iudaismul. Fierbinte şi arid, Orientul Mijlocul a reprezentat întotdeauna terenul de luptă pentru idealuri religioase şi mai nou, câmpul de bătălie pentru o importantă resursă, petrolul.

Chiar daca o parte din turistii care au vizitat Orientul Mijlociu sunt musulmani care merg la Mecca, foarte multi sunt atrasi de obiective sau zone interesante. Putem enumera: orasul Estafan, considerat ca fiind cel mai frumos oras al Iranului, pune in contrast climatul uscat al desertului din centrul Iranului, poduri maiestoase si cladiri cu o arhitectura deosebita, cu fatade si acoperisuri albastre; traseul cuprins intre Marea Rosie si granita de nord a Siriei si Libanului-pe aceasta distanta se gasesc trei mari ruine si orasele Tel Aviv si Ierusalim; Valea Wadi Rum din Iordania- este zona unde ofiterul britanic T.E. Lawrence, „Lawrence al Arabiei”, si-a amplasat un punct de coordonare a operatiunilor militare in timpul revoltei arabe din 1917-1918 dar este si cea mai mare vale din tara si atrage turisti prin puternica cultura a beduinilor; valea Qadisha din Liban-se poate ajunge intr-o jumatate de ora cu masina in varful muntelui Libanului; peninsula Musandam din Oman; ruinele orasului Meda’in Salah din Arabia Saudita, dar si orasul Apamea din Siria, unul dintre cele mai infloritoare orase al imperiului Roman si Bizantin, cuprinde ruine masive ale cladirilor antice; regiunea Al Mahwit, o zona muntoasa din Yemen.

Orientul Mijlociu a fost şi va rămâne o zonă fascinantă, pe care merită s-o vizităm. Experienţele trăite aici de turişti sunt, în general, legate de peisajele mult râvnite, fie ca este vorba despre dunele uriaşe de nisip, lanţuri muntoase grandioase, palmierii din oazele atât de căutate în deşert sau plajele incredibile de la Marea Roşie.

Pentru mai multe detalii completeaza cererea de oferta din dreapta sau suna la 0731.315.246 .

Si de restul ne ocupam noi!

Noi oferim Vacante pentru tine si familia ta!

Categories: Turism Extern,Vacante - Info travel