Primavara in BASARABIA

Circuit 4 zile BASARABIA 

Date de plecare: 23.03, 28.04

Ziua 1. Plecare din Bucuresti – Timpuri Noi, cca ora 7.00, pe ruta Ploiesti – Buzau – Focsani – Barlad (se pot face imbarcari si din aceste localitati) – Albita. Dupa formalitatile de frontiera continuam drumul catre Chisinau, unde se va ajunge in jurul orei 16, functie de trafic. Cazare pentru 2 nopti la hotel Cosmos 3*, situat in centrul orasului apoi o plimbare in zona ne va oferi o prima imagine a acestuia si vom intelege de ce este supranumit „Orasul parcurilor„.

Ziua 2. Continuam explorarea orasului si in paralel acordam timp marilor „tentatii”, achizitionand celebrele bomboane Bucuria ori nu mai putin renumitele coniacuri moldovenesti sau alte delicatese locale; apoi, dupa-amiaza, optional, vom vizita Cramele Cricova, un veritabil oras subteran cunoscut in intreaga lume pentru calitatea vinurilor produse si pastrate aici, dar si pentru ineditul sau.

Ziua 3: Dupa micul dejun vom elibera camerele si vom pleca in descoperirea altor locuri pitoresti si incarcate de istorie ale Basarabiei. Programul acestei zile include vizitarea complexului muzeal Orheiul Vechi – cel mai important sit cultural din Basarabia, nominalizat pentru a fi inclus in patrimoniul UNESCO, apoi orasul Soroca situat in nordul tarii si care adaposteste cea mai bine pastrata si fortificata dintre cetatile de pe Nistru din vremea lui Stefan cel Mare. Recent restaurata, a fost desemnata simbolul turistic al anului 2016 in Republica Moldova; un tur ghidat de distinsul profesor Nicolae Bulat ne va transpune in perioada de glorie a acesteia. Catre seara cazare la hotel Central 3* in Soroca si, optional, cina de ramas bun in crama hotelului.

 Ziua 4. In jurul orei 9.00 va fi programata plecarea catre Bucuresti, cu o scurta deviere din traseu pentru a vizita Manastirea Capriana, atestata inca din vremea domnitorului Alexandru cel Bun. Sosire in Bucuresti in cursul serii.

Tarif: 155 euro/persoana, in camera dubla; supliment single 40 euro

Acesta include:

– 3 nopti cazare cu mic dejun hoteluri 3*;

– transport midibus/minibus, functie de nr de persoane, cu toate facilitatile

– insotitor de grup

 Nu include:

– programele optionale: Cricova 22 euro, cina de la Soroca 10 euro, intrarile la Orheiul Vechi si Cetatea Soroca si ghizii locali

Nota: pentru vizitarea cramelor Cricova este necesara rezervare prealabila, asadar optiunea pentru acest program trebuie exprimata cu cel putin o saptamana inaintea plecarii iar plata urmeaza a se face cu minim 2 zile inaintea plecarii. Vizita standard dureaza cca 90-100 minute, accesul se face cu trenulet electric si partial pe jos iar explicatiile se ofera in limba romana de catre ghid local. In tariful de mai sus este inclusa si deplasarea de la Chisinau la Cricova si retur.

 Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil

Plata: avans 50 euro la rezervare, iar diferenta se achita cu 15 zile inaintea plecarii.

Penalizare in caz de anulare: 50 euro din momentul rezervarii si 100% cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

 

Categories: Circuite / Pelerinaje / CityBreaks,Turism Extern