Tara Motilor si Muntii Apuseni

Excursie Ghetarul Scarisoara Pestera Ursilor

Perioade:  11-13 septembrie 2015; 09 – 11 octombrie 2015

Tarif: 495 lei/ persoana

 

 

 

ZIUA I   Bucuresti – Pitesti – Rm Valcea – Sibiu – Alba Iulia – Albac

Se viziteaza: Schitul Ostrov, Cetatea Carolina – Alba Iulia, pauza 1 ora si 30 min.

Cazare

Manastirea Ostrov este o manastire de calugarite, cu hramul „Nasterea Maicii Domnului” si se afla amplasat pe o insula a lacului de acumulare al hidrocentralei Calimanesti de pe raul Olt,

Biserica este rezidita pe locul unei biserici mai vechi, fiind ctitorita de domnitorul Neagoe Basarab si sotia sa, doamna Despina. In acest schit s-au calugarit sotia lui Neagoe Basarab, Doamna Despina cu numele de Platonida, si mama lui Mihai Viteazul care si-a luat numele de Teofana.

Constructia hidrocentralei Calimanesti a impus ca biserica impreuna cu insula sa fie ridicate cu circa 6 m, pentru a nu fi inundate.

Alba Iulia este un municipiu, resedinta a judetului Alba, situat in zona de sud-vest a Transilvaniei, pe malul raului Mures.
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina dar si: Catedrala Romano-Catolica, Catedrala Incoronarii, Muzeul si Sala Unirii, Grupul Statuar al Corifeilor Unirii,Biblioteca Batthyaneum , Celula lui Horea, Closca si Crisan, situata in ansamblul arhitectural al portii a 3-a a cetatii, Palatul Apor, Palatul Principilor, Universitatea 1 Decembrie, Obeliscul ridicat in memoria lui Horea, Closca si Crisan, Traseul Celor Trei Fortificatii – incluzand Poarta Castrului Roman, Statuia Ecvestra a Voievodului Mihai Viteazul, Monumentul inchinat memoriei lui Avram Iancu, Monumentul Custozza, Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului ctitorita de voievodul Mihai Viteazul, busturile Regelui Ferdinand si al Reginei Maria etc.

 

ZIUA II  Albac

Se viziteaza: Pestera Ghetarul Scarisoara, Pestera Ursilor, (optional drumetie 2 h – Casa memoriala Horea)

Peștera Scărișoara sau Ghețarul de la Scărișoara adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. Nu se cunoaște data exactă când a fost descoperită peștera. Cea mai veche mențiune asupra peșterii este de la mijlocul secolului XIX.

Cea mai mare peşteră cu gheaţă din România, se situează la altitudinea de 1165 m şi cu vârsta de peste 3.000 de ani si este prima peşteră din ţara noastră declarată monument al naturii, încă din 1938.

Pestera Ursilor din Chişcău, judeţul Bihor, a fost descoperită accidental în anul 1975. După 5 ani de explorări şi amenajări, Peştera Urşilor a fost deschisă pentru vizitare. În cele 3 galerii principale ale Peşterii Urşilor accesibile publicului pot fi descoperite rămăşiţele ursului de cavernă, printr-un număr mare de fosile, care au dat şi denumirea peşterii, dar şi diverse formaţiuni naturale impresionante, ca stalactite şi stalagmite,

Casa Memoriala Horea se afla in satul Fericet. În acest sat s-a născut unul, din conducătorii răscoalei ţărăneşti din Transilvania din 1784, Horea (Vasile Nicola Ursu). La marginea satului se află casa memorială, o căsuţă din lemn, în care s-a amenajat un mic muzeu. Lângă casa memorială există un frasin bătrân, despre care se spune că a fost plantat chiar de Horea. În orice caz Frasinul lui Horea a rămas în istorie precumGorunul lui Horea de la Ţebea.

 

 

ZIUA III   Albac – Alba Iulia – Sibiu – Rm Valcea – Bucuresti
Se viziteaza: Casa Memoriala Avram Iancu, Galeriile Romane – Rosia Montana, Centrul istoric Sibiu, pauza 1 ora si 30 de min.

 

Casa Memoriala Avram Iancu este situata in satul Incesti, la intrarea in comuna Avram Iancu. Cuprinde obiecte personale ale lui Avram Iancu – conducatorul revolutiei de la 1848-1849  tunul, sabiile, fluierele si armele Iancului. Expozitia de etnografie cuprinde: port motesc, vase specifice zonei, unelte cu care se confectionau ciubere, tulnice sau donite.

Galeriile Romane-Rosia Montana ascund peste 100 de kilometri de galerii săpate prin metode tradiționale din perioada antică până în cea modernă. Lungimea exactă nu e cunoscută din cauză că rețeaua construită timp de aproape 2000 de ani nu a fost cercetată integral până în prezent. Galeriile Romane ies în evidență în cadrul sistemului prin forma trapezoidală perfectă, ce le-a făcut să reziste mii de ani. Ele sunt unice în lume prin lungime și gradul de păstrare iar cercetatorii britaniuci recomandă introducerea în Patrimoniul UNESCO.

Sibiu este resedinta de judet si cel mai mare municipiu al judetului Sibiu.
In  anul 2007 a fost Capitala Culturala Europeana, impreuna cu orasul Luxemburg. Sibiul si imprejurimile sale sunt una din cele mai vizitate zone din Romania. Centrul istoric este unul dintre cele mai bine pastrate locatii istorice din tara. Multe din zidurile si sistemele de fortificatii sunt mentinute intr-o stare foarte buna. Centrul istoric este in proces de a fi inscris in lista patrimoniului UNESCO.In Sibiu se gasesc muzee care cuprind colectii de arta, pictura, arte decorative, antropologie, istorie, arheologie, istoria tehnologiei și stiinte naturale.

 

Tariful include:

– transport autocar 3*;

– cazare doua nopti pensiune 3*;

– demipensiune;

– o seara cu petrecere surpriza;

 

Tariful nu include:

intrarile la obiectivele turistice.

-masa de pranz

-cheltuielile personale

 

Nota:

-Copii pana la 5 ani beneficiaza de servicii gratuite de cazare,cazati impreuna cu parintii, fara mese incluse, platesc transport;

-Copii cu varste intre 5 -12 ani,cazati impreuna cu parintii,achita 50% din pret pachet,se asigura pat suplimentar;

-Copii peste 12 ani achita pret intreg.

 

Inscrierea se face achitand un avans de 50%.

Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 5 zile inaintea plecarii.

Grup minim 30 persoane

 

Categories: Circuite Romania,Turism Intern