Transalpina si Transfagarasan – cele mai uimitoare drumuri din Romania

Perioada: 05 – 06.09.2015

Pret/ persoana: 350 lei

 

Ziua I Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Horezu – Ranca – Sibiel

Se viziteaza: Muzeul trovantilor,Centru ceramica Horezu, Statiunea Ranca

Muzeul Trovantilor din comuna Costesti, judetul Valcea, a fost infiintata in anul 2005

Sunt stranii, bizare, au forme sferice, elipsoidale ori au aspectul cifrei opt. Au marimi diferite, de la cativa centimetri pana la cativa metri.

Centrul de ceramica Horezu este cel mai important centru de ceramică din Romănia cu o expoziţie permanenta. Astăzi, centrul ceramic Horezu continuă să fie un adevărat creuzet al creaţiei ceramice româneşti, păstrând elementele definitorii pentru vasele lucrate aici dar, prin infinita gamă a compoziţiilor cromatice şi decorative, conferind personalitate si expresivitate nebănuite fiecarei piese în parte. Culorile traditionale sunt ocrul, verdele si albastrul, iar motivele predilecte ale artistilor din Horezu sunt valul, spirala, sarpele si mai ales cocosul.

Statiunea Ranca se afla pe raza orasului Novaci si a comunei Baia de Fier, judetul Gorj, pe Dn 67c denumit si Transalpina. Situata pe versantul sudic al Muntilor Parang, la 1700 inaltime, Ranca este statiunea turistica aflata la cea mai mare altitudine din Romania.

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din tara cat si din afara ei, atingand altitudinea maxima (2145 m) in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, intre care se afla, si leaga localitatea Saliste din jud. Sibiu de ocalitatea Novaci din jud. Gorj

 

Ziua II Sibiel – Talmaciu – Balea Lac – Barajul Vidraru – Curtea de Arges – Pitesti – Bucuresti

Se viziteaza: Casa memoriala Badea Cartan , Lacul Balea , Barajul Vidraru.

Casa Memoriala Badea Cartan a fost fondata in anul 1968, în memoria vestitului Badea Cârţan, cioban din Cârţişoara. Casa memoriala se afla in centrul comunei. Astăzi, colecţia acestuia cuprinde icoane pe sticlă, cărţi din colecţia lui Badea Cârţan, fotografii vechi, ceramică şi lăzi de zestre.

În curtea muzeului a fost reprodusă o casă ţărănească tipică de la mijlocul secolului XIX cu interior specific zonei.

Lacul Balea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2040 m, în Munții Făgăraș, Județul Sibiu.

Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii 1966, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Este un baraj de beton cu dubla curbura, avand inaltimea de 166,60 m. Pe linia Barajului Vidraru, in varful unui turn prismatic se afla monumentul electricitatii, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici.

Transfagarasanul este drumul printre muntii Fagarasului, ce incepe din localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara, judetul Sibiu si leaga regiunile Munteniei cu Transilvania.Altitudinea maxima la care ajunge Transfagarasanul langa Lacul Balea este de 2042 m. Transfagarasanul se situeaza pe locul al doilea ca altitudine in clasamentul soselelor alpine din Romania dupa Transalpina care urca pana la 2145 m

In memoria victimelor din timpul construirii acestui drum s-au construit doua monumente Poarta Genistilor (coata 1200) si Poarta Întâlniri (cota 1600).

 

Tariful include:

-transport microbuz clasificat la 3* ;

-cazare o noapte pensiune3 *;

-demipensiune;

-ghid calificat

 

Tariful nu include:

-intrarile la obiectivele turistice

-cheltuielile personale

 

Nota:

Copii pana la 5 ani beneficiaza de servicii gratuite de cazare,cazati impreuna cu parintii, fara mese incluse, platesc transport;

Copii cu varste intre 5 -12 ani,cazati impreuna cu parintii,achita 50% din pret pachet,nu se asigura pat suplimentar;

Copii peste 12 ani achita tariful intreg.

 

Inscrierea se face achitand un avans de 50% .

Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 5 zile inaintea plecarii.

Grup maxim 19 persoane

Categories: Circuite Romania,Turism Intern