Vulcanii Noroiosi

Perioada: 08.07, 26.08.2017, 21.10.2018
Tarif: 89 lei/ persoana

La ora 07:30 are loc intalnirea grupului langa Dealul Patriarhiei, in fata fostului magazin ADORAMA (Piata Unirii)-Bucuresti. Plecarea se face la ora 08.00 pe itinerariul: Bucuresti- Paclele Mari – Ciolanu – Magura – Colti.

Programul cuprinde:
– vizita Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari
– vizita manastirii de la Ciolanu
– vizita Taberei de sculptura de la Magura
– vizita Muzeului Chihlimbarului de la Colti

Vulcanii Noroiosi  sunt formati datorita eruptiilor de gaze din pamant, care antreneza spre suprafata namol si apa. In zona sunt cunoscuti  sub denumirea de pacle; vulcanii noroiosi au aceiasi structură ca si vulcanii adevarati. Peisajul este unul selenar, arid dar extrem de spectaculos.

Manastirea Ciolanu este singura manastire a judetului Buzau atestata din secolul XVI. Are doua biserici iar in muzeu pot fi admirate icoane-unele pictate de Gheorghe Tattarescu-, obiecte de cult, vestminte religioase.

Tabara de sculptura de la Magura a fost organizata intre 1970 – 1985 pentru a marca 16 secole de la prima atestare a orasului Buzau. Cele 256 de lucrari in piatra reprezinta cel mai mare ansamblu national de sculptura in aer liber din tara.

Muzeul Chihlimbarului de la Colti prezinta o expozitie de bijuterii si pepite de chihlimbar extrase din aceasta zona. Pepitele au dimensiuni si culori variate-negru opac, negru verde, negru galben, brun roscat, galben-. Cele mai interesante pepite de chihlimbar expuse au 1785 grame respective 1500 grame.

Pretul include:
–  transport autocar/minibus clasificat pentru curse internationale
–  servicii ghid de turism atestat
–  vizita la Vulcanii Noroiosi,
– vizita manastirii de la Ciolanu si a Taberei de sculptura de la Magura
– vizitarea Muzeului Chihlimbarului

Pretul NU include :
–  intrarea la obiectivele turistice
–  pranz
–  cheltuieli personale

Aceasta excursia se realizeaza numai la cerere, grup minim 18 persoane!

Categories: Excursii de o zi,Recomandari,Turism Intern